Belangrijke informatie

Voordat u zich inschrijft voor een woning zijn er een aantal zaken belangrijk om te weten

  • Het openbaar vervoer is nog niet geweldig aangezien het een nieuwbouw wijk betreft. Er is wel een mogelijkheid tot een bus vanuit Nobelhorst maar deze bushalte ligt nog van een aardige afstand van ons complex.
  • Het wonen is niet gratis. Het project betreft hier economische thuislozen. Dit zijn vaak werkende mensen die geen verslaving of zware beperking hebben en volgens de overheid zelfredzaam zijn, maar wel onderdak zoeken. Het kan ook zijn dat de persoon in kwestie na dakloos te zijn geraakt in een depressie is geraakt en in een uitkeringssituatie zit maar wel bereid is om de arbeidsmarkt weer op te gaan zoeken. De werkende personen verdienen vaak teveel om recht te hebben op een sociale huurwoning, verdienen voldoende voor een dure vrije sectorwoning maar hebben helaas geen toegang tot een hypotheek omdat zij geen eigen vermogen hebben. Het gaat vaak om een scheiding of een overlijden waardoor men in deze situatie terecht komt. U betaald net als ieder ander een huur. De huurprijs ligt nog niet vast maar zal rond de 750 euro bedragen exclusief nuts. Doordat dit nog onder de sociale huurgrens ligt, kunt u huursubsidie aanvragen maar wij garanderen het niet dat u dit krijgt.
  • Onze vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor dit project en de verwachting is ook dat als u bij ons komt wonen, u ook uw steentje bijdraagt voor dit goede doel. Per slot van rekening helpt dit project u uit de brand. Iets terug doen voor de maatschappij zou u dan ook goed moeten laten voelen. Het gaat hier niet om een vast aantal uren. Er wordt per bewoner besproken hoeveel uren, welke werkzaamheden (naar kennis en kunde) de inzet uit zou moeten bestaan.
  • Alhoewel dit project vanuit een stichting wordt opgezet, kost het project meer dan 3 miljoen euro. Dit krijgen wij niet gesubsidieerd. Hierdoor is iedere donatie (al is het een euro) welkom. Heeft u familie of vrienden die willen en kunnen helpen? Vraag ze dan een donatie over te maken zodat wij zeker weten dit project staande kunnen houden.

Zodra u heeft ingeschreven wacht u op uw beurt voor een intake gesprek. Tijdens het intake gesprek zullen onze vrijwilligers u vragen stellen. Lees u goed in op dit project voordat u zich inschrijft.

Onze vrijwilligers zijn telefonisch niet te bereiken dit in verband met de vele telefoontjes die wij ontvingen vanuit mensen die niet tot onze doelgroep behoren. Stuurt u ons een e-mail als u na het lezen van de volledige website nog aanvullende vragen heeft.