Het project

Stichting STILA wil met behulp van de samenleving, diverse stichtingen, organisaties en de 3 meest zuidelijke gemeenten in Flevoland op een effectieve manier de strijd aangaan tegen thuisloosheid en armoede van personen die wegens scheiding of overlijden van hun partner zonder woonruimte komen te staan. Het inkomen van deze doelgroep is in deze periode vaak gehalveerd. Er is geen rekening gehouden met de hoge kosten die gepaard gaan met een verhuizing en in heel veel gevallen gaat de scheiding of het overlijden gepaard met hoge schulden. Het is een traumatiserende periode waar een goede begeleiding en het voorkomen van (meer) schulden prioriteit is.

Deze doelgroep moet logeren bij familie of vrienden totdat de papieren rond zijn en zelfs daarna is het niet zeker dat zij urgentie krijgen en/of nieuwe woonruimte kunnen betalen. In Flevoland is de wachttijd voor betaalbare woningen inmiddels opgelopen tot minimaal 8 jaar.

Het urgentie beleid is strenger en er is een gebrek aan betaalbare woningen waardoor deze groep ieder jaar groter wordt. De doelgroep is niet geregistreerd als dakloos doordat ze geen briefadres hebben en zijn daardoor geen erkende doelgroep die in aanmerking komt voor financiële hulp vanuit de gemeente of begeleiding door het Leger des Heils.

Stichting STILA is voornemens deze doelgroep tijdelijk op te vangen en te begeleiden naar permanente woonruimte. Dit door onder andere personal coaching, schuldhulp, geestelijke hulp en begeleiding naar werk.

Ons plan begint bij tijdelijke huisvesting met daarna een succesvolle begeleiding naar vaste woonruimte. Ieder persoon is uniek en behoeft dan ook een persoonlijke aanpak. Tijdens de intake zal duidelijk worden welke begeleiding er nodig is.

We begeleiden de doelgroep binnen dit initiatief door een zware periode in hun leven. We geven ze een nieuwe kans in de maatschappij. Waar deze doelgroep nu nog tussen wal en schip valt, zal Stichting STILA ze begeleiden door grijze gebieden. Diverse organisaties en stichtingen werken samen op één locatie. Niet meer doorverwezen worden naar andere instanties, maar overleggen, de handen ineen slaan en deze doelgroep zo snel mogelijk weer succesvol te laten zijn in de maatschappij.

Een huisvestings- en begeleidingstraject waarin zij een eigen plekje hebben. Een plek waar zij kunnen groeien naar permanente woonruimte en nieuwe zelfstandigheid.

Stichting STILA heeft de intentie om te helpen bij het beter functioneren op zowel geestelijk, fysiek, financieel als maatschappelijk niveau, samen met de buurt en de buurtbewoners in een omgeving waar men zich gelukkig kan voelen en er voldoende afleiding is om niet in een depressie te raken. Begeleiden naar beter, maar ook in de tussentijd een goede omgeving bieden om te groeien. Het is een maatschappelijk en duurzaam initiatief voor een steeds groter groeiend probleem.

Het initiatief wordt zoveel mogelijk voltooid voor- en door bewoners zelf met behulp van begeleiders vanuit diverse instanties die zich hebben aangesloten bij ons initiatief.

Dit initiatief biedt grote voordelen. Er worden diverse maatschappelijke problemen aangepakt waar de gemeenten momenteel mee te kampen hebben.

 • Gebrek aan betaalbare huisvesting (wonen)
 • Terugdringen van uitkeringen door het aanbieden van dagbesteding / werkvoorziening (al dan niet als vrijwilliger of begeleidend)
 • Sociale begeleiding
 • Zorgbegeleiding zowel op fysiek gebied als geestelijk gebied
 • Administratieve hulp
 • Bieden van opleidingstrajecten (onderwijs)
 • Lifestyle begeleiding
 • Gezamenlijke ontmoetingsruimten ter versterking van de sociale cohesie
 • Elkaar helpen. We doen het samen! < Gemeenschappelijk initiatief
 • Groen / Energie besparend
 • Recycling van materialen
 • Ecologisch / zelf voedsel verbouwen

We zijn uiteraard blij met donaties. Staat u achter dit plan en wilt u bijdragen? Doneer rechtstreeks:

[paytium name=”My Tiny Home Flevoland” description=”Donaties”]
[paytium_field type=”open” label=”Uw donatie (aanpasbaar):” default=”5″ /]
[paytium_total label=”Donatie” /]
[paytium_button label=”Doneer” /]
[/paytium]

Wilt u niet doneren maar wel helpen?

Word lid van onze community Ondersteuning goede doelen voor de laatste updates

Uiteraard zijn er nog legio aan andere manieren om ons te helpen.

Zolder opruiming

U kunt spullen aan ons doneren. Voor nu nog alleen kleingoed omdat we met opslag capaciteit zitten maar zodra we gaan bouwen uiteraard ook meubilair omdat we de woningen ingericht gaan verhuren.

Helpen in tijd

Wilt u meehelpen aan het bouwen van een woning of de elektriciteit aansluiten, een bloemperk onderhouden, mensen ontvangen, mensen telefonisch te woord staan, u bent goed in promoten… U doet werkervaring op en helpt tegelijkertijd een goed doel. Meld u alvast aan!

Financiële donaties

 • U kunt een stuk grond adopteren. Voor 2 woningen is er 36 m2 grond nodig. Gemiddelde prijs per vierkante meter is 300 euro. Voor 7.200 euro kunnen wij dus 2 woningen bouwen. Uiteraard is het mogelijk om een kleiner stuk grond te adopteren door bv groepsvorming. Groter zou natuurlijk helemaal geweldig zijn!
 • Of u doneert een heipaal! Want we hebben drassige grond. De constructie is licht en laat het dus toe om met schroefpalen te werken. Hierdoor is de kans op verzakkingen vele malen minder en komt het ten goede aan het onderhoud en uiterlijk.
 • Doneer een zeecontainer! Van 1 container van 6 x 2,44 kunnen we al een huis bouwen.
 • Gewoon een donatie die u kunt missen. Met een euro zijn we al blij want alle beetjes helpen en elkaar helpen helpt!

Uiteraard zijn we ook blij met nog geldige cadeaubonnen.

Iedereen heeft waarde! En we hebben u allemaal nodig. Of het nou om een uur per maand draait of om iets anders.

Neem contact met ons op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.