Hoe?

We beginnen bij het begin: Huisvesting

Tiny Homes bouwen. Tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Er zijn mensen die er heel graag in willen wonen. Anderen lijkt het afschuwelijk. Maar wat als je moet kiezen tussen het wonen bij vrienden of familie en je hebt de keuze om toch je eigen woning te hebben – klein of niet? Of wat als je een opstap en begeleiding nodig wegens bepaalde beperkingen, geestelijk of financieel. Er zijn zoveel redenen te bedenken om wel in een tiny home te gaan wonen.

Mensen denken (en zelfs de gemeente) dat klein wonen direct invloed heeft op het off-grid of zelfvoorzienend leven. Daarom kun je voor kleine woningen ook alleen hele grote kavels aanschaffen. Kijk naar het project in Oosterwold waar je maar op 1/12 van je kavel voor tiny wonen mag bouwen en de rest moet gebruiken voor beplanting en stadsbouw.

Klein wonen staat echter los van off-grid (zonder netwerk aansluitingen) of zelfvoorzienend (in je eigen behoefte voorzien – dit laatste waar je overigens lappen grond voor nodig hebt). Er zijn andere redenen om klein te wonen: betaalbaar wonen, niet dakloos hoeven zijn of omdat je een minimalist bent. Er zijn uiteenlopende redenen.

Noodwoningen (doorstroom woningen). Klein, maar prettig om in te wonen. Niet zelfvoorzienend en indien nodig en mogelijk wel off-grid (zonnepanelen, windturbines, regenwater filtering e.d.), want wel willen naast noodhulp bieden, ook graag tegelijkertijd ecologisch bezig zijn.
Wij willen containerwoningen gaan realiseren. Denk je nu… containers? Dat is toch niet om aan te zien. Er bestaan al heel wat container woningen zonder dat het iemand is opgevallen. Neem nou de woningen achter het politiebureau in Almere-Stad. Stay tuned voor voorbeelden!

Voorbeelden

Zeg je nu nog, wat een gek plan of dat krijg je nooit voor elkaar? Met creativiteit en passie, maak je alles waar. Kijk eens naar prachtige voorbeelden:

Geloof jij dat al deze woningen ook nog eens voor 80% uit recycle materialen bestaat?

Met de juiste inzet en creativiteit, kun je werkelijk alles maken!

Stichting Licht Amusement (STILA) staat bekend als de stichting die staat voor creativiteit, passie en grote (maar niet onmogelijke) plannen.

Wij leveren de creativiteit, nu nog de mogelijkheid!