Kortom

Kom “to the point!”

My Tiny Home is een project opgezet door STILA om niet allen te voorzien in betaalbare woonruimte in Flevoland, maar een traject waarbij je naast onderdak de kans krijgt om op te krabbelen en weer onderdeel uit gaat maken van de maatschappij. Van geestelijke begeleiding tot job coaching. Voor en met elkaar!

Het project ligt nog op de tekentafel en we moeten nog veel doen om de medewerking van de 3 focus gemeenten Lelystad, Almere en Zeewolde te verwachten. Deze 3 gemeenten zijn gekozen doordat ze qua grenzen aan elkaar liggen en het gebied het hoogst staat op de lijst van aantal scheidingen. Daarnaast (en dat is de grootste factor), doordat onze vrijwilligers in dit gebied wonen. Wat kunnen wij nou beginnen zonder al die mensen die met liefde de samenleving helpen!

Het plan is geen camping, nog een woonwagenkamp. Het is gewoon een straat (of aantal straten) binnen de gemeente welke bestemd is voor mensen die in een moeizame periode van hun leven verkeren. De woningen zijn klein maar er zijn veel faciliteiten rondom. Eigenlijk is het de bedoeling dat je alleen slaapt in je woning en verder buiten socialiseert. Niet alleen zijn de huizen te klein om er 24/7 in te verblijven maar het versterkt ook nog eens het sociale gevoel en maakt je betrokken bij het project en de buurtbewoners.

Ook hoef je niet speciaal hier te verblijven om er terecht te kunnen. Heb je wel onderdak maar toch begeleiding nodig op welk gebied dan ook? Wij hebben diverse contacten met stichtingen en organisaties die jou zeker verder kunnen helpen. Wij adviseren iedereen die advies nodig heeft!